VINDECAREA TRAUMELOR VIETII INTRAUTERINE

Drumul in viaţa se contureaza înca de la concepere !

O terapie complementară care functionează pe memoria celulară, deblocând modele de gândire și emotii stagnante din perioada prenatală, numite în mod obișnuit “traume”, care ne împiedică să avansam în sigurantă în viată deoarece sunt greu de recunoscut fiind în subconștientul nostru. Devenind conștienți de ele și de capacitatea de a le folosi pentru propria transformare, sporeste încrederea în sine și respectul de sine.

Terapia prenatala este un masaj blând pe partile reflexogene ale corpului prin care sunt stimulati senzorii activi din piele, care au inmagazinat traumele din perioada de preconceptie, conceptie si post-conceptie. Aceste traume care nu au fost rezolvate, sunt cristalizate în celule ca modele de gândire, condiționări sau temeri pe care noi nu constientizam de unde vin, insa sfârșesc prin a ne produce probleme în viață.
Această tehnică stimulează memoria celulară prin eliminarea blocajelor profunde și producerea de eliberari, ducand la rezultate remarcabile. Ea activează memoria noastră celulară, inversând structurile mentale și emoționale ale inconștientului. 
Foarte eficientă in depresie, anxietate, hiperactivitate, sindromul Down, autism si multe altele, la nivel fizic, mental, emotional si comportamental.
Viata care inmugureste in pantecele mamei, poarta deja ,,povestea’’ celor doi parinti.Totodata, este influentata si inmagazineaza emotii si din aceasta perioada. Deci, in toate aceste noua luni de viata intrauterina, adunam si putem fi marcati de-a lungul vietii, de experientele emotionale ale mamei, inca de la momentul conceperii.
Asa cum spune si Gaston Saint-Pierre autorul TEHNICII METAMORFICE – Metoda universala de vindecare, impreuna cu Debbie Shapiro – ,,de indata ce s-a format, o celula are o constiinta elementara.’’
,,In timpul sarcinii – cele noua luni ce se scurg intre concepere si nastere – toate structurile noastre fizice, mintale, emotionale si de comportament sunt constituite. Viata care urmeaza nasterii isi are radacinile in si este influentata de aceasta perioada prenatala, viata noastra dinainte de nastere.
Numerosi factori au influenta asupra noastra de-a lungul acestor noua luni: felul de a fi al parintilor nostri, factorii culturali si de mediu in care traiesc, stadiul de evolutie la care se afla umanitatea, alaturi de influente cosmice, non-materiale.’’

De aceea, observam cu totii faptul ca exista numeroase ,,modele” care se repeta din generatie in generatie, asemenea unui efect de domino.
Este vorba despre repetitii legate de dificultati cu privire la prosperitatea financiara, la dependente, la boli psihosomatice, incest, crime, accidente, sinucideri, etc. Este ca si cum fiecare familie ar fi urmarita de o anumita situatie. Unele aspecte sunt fericite, precum transmiterea unor talente sau a unor situatii benefice.
Altele insa sunt nefaste si distructive, intr-atat incat uneori par ghinioane care pun stapanire pe acea familie si se transmit din generatie in generatie.
De exemplu, in celebra familie Kennedy, situatia care s-a repetat, cateva generatii, este cea a mortii tragice si premature. Cu siguranta cunoasteti si dvs. exemple din diverse familii. Exista familii care sunt atinse, de mai multe generatii, de o anumita afectiune psihosomatica.
Alte familii trec prin experienta pierderii unui copil, decese premature sau sinucideri. Exista repetitii care sunt legate de partea financiara sau de sanatate ce afecteaza numeroase familii.
Cum se poate explica acest efect de cascada, din generatie in generatie?

Biologia ne invata ca mostenim de la predecesorii nostri caracteristicile fizice si predispozitia spre anumite boli si afectiuni. Numerosi cercetatori sustin de asemenea faptul ca mostenim un bagaj psihic de la stramosii nostri. De foarte multi ani, psihologi, psihanalisti, psihoterapeuti si alti specialisti studiaza transmiterea problemelor de natura psiho-emotionala de la o generatie la alta.
Au descoperit faptul ca multe dintre alegerile noastre, fie profesionale sau sentimentale, sunt influentate de ceea ce au trait stramosii nostri. Copilul care se naste vine cu un ,,bagaj” din ambele linii parentale. Cu totii avem o mostenire psihica si un bagaj genetic. Trecutul interactioneaza cu prezentul, iar prezentul influenteaza viitorul.
Acest lucru nu inseamna insa ca suntem condamnati sa retraim traumele stramosilor nostri.

Cheia pentru a ne recastiga libertatea de actiune si de a iesi din modelele nefaste, exista!

In ultimul secol, putem spune, omul a trait o adevarata explozie a frontierelor cunoasterii si ale puterii sale, pe masura ce psihologia si fizica au deschis vaste si noi perspective intelegerii realitatii. In acelasi timp, perspectivele de abordare a medicinei si terapeuticii s-au diversificat, realizandu-se o mai buna cunoastere a modalitatilor de functionare ale trupului si mintii, privite ca intreg.
Aceasta a condus la aparitia conceptului de medicina holistica, prin care se admite faptul ca o persoana nu trebuie tratata ca suma unor parti componente, ci ca o unitate vie, integrata si ca in interiorul nostru exista capacitatea de a ne vindeca singuri. Viata insasi este marele tamaduitor. Viata este un factor care, desi este transcendent, patrunde totul. Este si actioneaza ca o putere launtrica a materiei, pe care o numim Forta Vietii.

Reflexologia este stiinta care elibereaza acumularile de toxine din organe prin punctele reflexe de la maini si de la picioare. Ea demonstreaza ca suntem in masura sa ne vindecam noi insine prin sistemul energetic din interiorul nostru. Fizicienii explica acest lucru in alt mod. Ei spun ca in uimitoarea complexitate a corpului uman, fiecare celula este o holograma ce contine informatii despre toate celelalte celule si prin urmare despre intreaga fiinta.
Din reflexologie s-a desprins o alta ramura, Tehnica Prenatala, descoperita si pusa la punct de Robert St. John, ca psiholog si terapeut, in 1960. Numita initial Terapia Prenatala, apoi Tehnica Metamorfica, se ocupa de aceasta perioada de noua luni.

In vreme ce pamantul actioneaza asupra structurii fizice a semintelor, terapeutul in calitate de catalizator, descompune o structura abstracta care este structura temporala a perioadei de gestatie. S-a constatat ca aceasta structura este reflectata de corpul uman, in special de catre parti ale picioarelor, mainilor si capului si ca aceasta perioada de formare poate fi actualizata si descompusa prin aceste zone.
Picioarele au amprentata in structura lor eterica toata istoria evenimentelor traite de noi. Ele ne poarta prin viata, de la poarta nasterii catre cea a trecerii in alta dimensiune. Senzatiile pe care ele le simt sunt cu totul speciale, dar din pacate nu prea le dam atentie. De la pelvis in jos, coapsele, gambele, gleznele, talpile, reflecta capacitatea noastra de a ne misca fizic, dar si psihic. Prima miscare cand mergem, este facuta de picioare. Ele sunt extensia centrului miscarii noastre in corp. Picioarele definesc felul nostru de a fi in lume si cat de echilibrati suntem. Picioarele constituie baza, punctul de echilibru. Ele vorbesc despre felul in care ne mentinem verticalitatea, despre calea pe care pasim, despre directia spre care mergem.

Robert St. John a observat ca multe din durerile fizice si sufletesti au legatura cu niste blocaje asemanatoare pe coloana vertebrala, in zona punctelor reflexe de pe picioare, maini si cap.
Deoarece coloana vertebrala este principalul suport osos al corpului, ea contine sistemul nervos central. Si pentru ca nu exista separatie intre corp si minte, el si-a indreptat atentia spre observarea efectelor psihologice ale tratamentului.

Astfel a gasit o corelatie directa intre blocajele constatate in zona calcaiului pe proiectia coloanei vertebrale si problemele organelor sexuale si dificultatile legate de principiul matern al pacientului.

Tot aceasta zona reflecta si dificultatile legate de stabilitatea sociala si relatia cu realitatea. Apoi a constat ca principiul patern se afla in dreptul primei articulatii a degetului mare, acolo unde se afla reflexul partii superioare a gatului. Blocajele de aici, corespund dificultatilor psihologice ale pacientului cu principiul patern. Intre zona de reflex a principiului patern si cel matern, exista de-a lungul proiectiei coloanei vertebrale, proiectia celor noua luni de gestatie.

Aceste puncte reflexe ale coloanei sunt recunoscute ca un suport pentru o structura temporala, pe durata careia toate caracteristicile nostre au fost stabilite.
In lucrarea sa NASTEREA FARA VIOLENTA, Dr. Frederich Leboyer sugereaza ca sira spinarii pastreaza toate amintirile din perioada prenatala si explica felul cum prin coloana vertebrala ne aflam intr-un contact constant cu peretii uterului si cu fiecare miscare ce are loc in trupurile mamelor noastre.
,,Metamorfoza” poate sa para un cuvant neobisnuit pentru a fi folosit in legatura cu dezvoltarea personala si vindecarea, dar procesul de transformare a unei omizi in fluture explica ceea ce se petrece in interiorul nostru atunci cand parasim structurile diferitelor boli fizice si psihice pentru a patrunde in zone noi de dezvoltare.

Programarea acestei schimbari a fost facuta in momentul conceperii omizii. A fost implantata in fiecare celula, iar la un moment, predeterminat, toate celulele au raspuns conform acestui program. Inlauntrul fiintei noastre exista de asemenea o programare stabilita in momentul conceperii.

Actiunea metamorfozei se exprima printr-o schimbare in modul nostru de a fi. Este o miscare dinspre ceea ce suntem spre ceea ce putem fi.
Dupa cum se poate observa, Terapia Prenatală,numita ulterior de catre „parintele” ei Robert St. John Tehnica Metamorfică, ajuta pe oricine să poată intra într-un proces de eliberare a potențialităților și calităților aflate în stare latentă.
La cabinetul FORTA VIETII puteti gasi ajutorul necesar in METAMORFOZAREA VIETII !

Da-ti clik pe linkul de mai jos pentru a primi mai multe informatii.

bit.ly/2FDOciM