Terapia Su-Jok Terapii

Terapia Su-Jok

Terapia Su Jok este o metoda de tratament descoperita de prof. sud-coreean Park Jae Woo. In limba coreeana Su semnifica mana, iar Jok, laba piciorului. Este mai mult decat o metoda de tratament, este o cale de intelegere a legilor de baza ale vietii, o metoda care leaga stiinta clasica a vestului de cunoasterea acumulata in medicina orientala din cele mai vechi timpuri.

Terapia SU JOK este:

 • Eficienta  – la o aplicare  corecta, efectul apare in cateva minute
 • Inofensiva – aplicarea incorecta nu dauneaza este doar ineficienta
 • Universala – poate trata orice parte a corpului, organ, articulatie
 • Accesibila –  oricui, de la copii de gradinita pana la pensionari
 • Simpla –   mana si cunostintele sunt intodeauna cu dumneavoastra

SU JOK poate trata numeroase si complicate afectiuni , cum sunt:

 • afectiuni ale sistemului nervos, cardiovascular, digestiv, respirator, osos, locomotor, muscular, endocrin , urinar, genital;
 • afectiuni ale pielii;
 • afectiuni stomatologice, oto-rino-laringologice;
 • disfunctii sexuale;
 • disfunctii metabolice;
 • alcoolism si dependenta de droguri;
 • probleme psiho-emotionale;

Corpul omenesc este o formă de viaţă asemănătoare unui univers minuscul şi bine organizat, având tot necesarul pentru a-şi menţine viaţa şi a exista în natură ca un fenomen independent şi integru.
Pe mâini şi pe labele picioarelor se situează sisteme de puncte cu activitate înaltă, conforme tuturor organelor şi părţilor corpului.

Stimularea lor are o acţiune curativă şi profilactica pronunţată. Pentru a învinge bolile este necesar ca energia vitală din organism să curag liber, fără oprelişti.

Corpul uman este susţinut de structura sa energetică, organizată pe meridiane. Meridianele  formează sisteme de trecere ale energiei, care circulă fără încetare în corpul nostru. Accesul din exterior la aceste trasee energetice se face prin intermediul celor 365 de acupuncte. Metoda Su Jok ajută energia sa circule liniştită în fiecare meridian în parte si in intreg sistemul.

SU JOK  se bazează pe proiecţia meridianelor energetice ale corpului fizic în palme şi în tălpi. Este mai complexă şi mai plină de logică, are nişte formule mai exacte, iar acestea se deduc din individualitatea pacientului. În terapia Su Jok, înainte ca pacientul să intre la tratament, se fac testări speciale atât din punct de vedere fiziologic, cât şi psihic, astfel încât să poată fi deduse formulele individuale care se potrivesc fiecărui pacient. Intervenind apoi la cauză, se înlătură efectul. Se actioneaza prin presopunctura, magneto-terapie, seminto-terapie, color-terapie,s.a.

În funcţie de starea bolnavului, de gravitatea şi de vechimea bolii se poate trata orice parte a corpului, orice organ, orice articulaţie, fără nici o restrictie, obţinându-se rezultate în primele 10-15 min.

Aceasta forma de terapie poate fi facuta in paralel cu alte tratamente si este bine de discutat cu specialistul pentru precizari si recomandari.
Patologic, un om poate fi perfect sănătos , dar este imposibil să nu aibă probleme de moment, cum ar fi insomnie, o stare de stres sau de agitaţie. Toate dispar după numai o singură şedinţă, deoarece Su Jok are un efect profilactic, normalizând fluxul fin energetic pe meridianele de acupunctură. Când organismul este sănătos din punct de vedere energetic, corpul fizic devine mult mai rezistent la boli.

Profesorul Park Jae Woo consideră că medicii orientali şi occidentali ar trebui să-şi abandoneze prejudecăţile şi să transceadă diferenţele dintre cele două sisteme ştiinţifice. Trabuie să păstreze cu sfinţenie ce are fiecare mai valoros sau dăunător, astfel încât să le integreze armonios, dând naştere unei noi ştiinţe medicale.