Terapia florala BACH Terapii

Terapia florala BACH

•Dr. Eduard Bach a fost convins ca prin radiatia electromagnetica a soarelui, roua se impregneaza cu intreaga energie pura, nealterata si vindecatoare a florii pe care se odihneste.
•Primele remedii florale au fost preparate din roua colectata dimineata, din inflorescentele unor plante din flora spontana si conservata apoi cu alcool. Folosite curent in toata lumea, cele 38 de remedii florale Bach originale sunt structurate in 7 grupe in functie de manifestarea mental-emotionala vizata.
•Ceea ce noi ne-am obisnuit sa numim boala este de fapt rezultatul unor profunde disarmonii in plan mental-emotional. Suferinta fizica poate fi interpretata ca semnal de alarma cu privire la atitudinea eronata a individului in raport cu propria viata.
•Tocmai de aceea e bine sa ne reamintim cat mai des faptul ca bunastarea sufletului este cheia sanatatii. In urma diverselor incercari ale vietii care ne iau pe neasteptate sau care ne prind nepregatiti sau in fata carora ne simtim neputinciosi apar stari emotionale care pot persista si produce dezechilibru sau chiar instabilitate emotionala. Se numesc emotii negative tocmai pentru ca provoaca stari emotionale neplacute. Aceasta stare de discomfort emotional pe care o neglijam sau incercam sa o ignoram nu va dispare de la sine ci se va manifesta, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, la nivel fizic intr-o suferinta ce va putea fi diagnosticata de medic.
•Este la fel de adevarat ca suferinta poate determina reconsiderarea atitudinii personale si schimbarea directiei vietii in sensul evolutiv. Sistemul de remedii florale pe care Dr. Bach l-a intemeiat poate determina imbunatatirea dezvoltarii calitatilor personale. Mai precis ajuta individul sa-si restabileasca armonia interioara prin anularea barierelor pe care el insusi le-a elaborat mai mult sau mai putin constient in cofruntarea cu problemele sale avand si rol profilactic totodata.