Polaritate Terapii

Polaritate

Terapia polaritatii este parte integranta a terapiei holistice si  promoveaza sanatatea obtinuta prin inlaturarea blocajelor utilizind circulatia energiei prin corp.

Vindecarea depinde de continuitatea curgerii energiei prin corp.

Fondatorul terapiei polaritatii, Rudolph Sthone, a fost un terapeut american care utiliza metodele de tratament naturiste. El a ajuns la concluzia ca starea de sanatate este dependenta, in special, de continuitatea curgerii energiei prin corp. Aceasta este similara energiei care curge intre cimpurile electromagnetice. Curgerea energiei se datoreaza tensiunii magnetice intre diferite cimpuri sau poli. Aceasta este ideea de baza a terapiei polaritatii.

Principiile de baza ale terapiei polaritatii

Practicienii terapiei polaritatii afirma ca trupul nostru este un cimp magnetic singular. Ei impart corpul in doi poli opusi. Unul dintre acesti poli este capul si partea dreapta a corpului, iar celalalt pol este compusa din picioare si partea stinga a corpului. Partea de mijloc, a coloanei vertebrale, este o zona neutra care contine marea parte a energiei corpului.
Conform acestui punct de vedere intregul corp este un electromagnet si energia curge prin el de la un pol la altul.

Cei cinci centri energetici similari chakrelor

Aceasta teorie identifica cinci centri energetici diferiti care dezvolta  polaritate, astfel:

  • centrul aerului, care controleaza respiratia si sistemul circulator.
  • centru pamintului, care controleaza vezica si rectul.
  • regiunea eterica, guverneaza gitul si urechile.
  • sectiunea care controleaza intestinele si sistemul excretor
  • centrul apei care  controleaza  glandele si pelvisul.

Mentinerea echilibrului energetic induce starea de sanatate
Cel mai important aspect al acestei teorii este mentinerea unui echilibru energetic in corp. Toate vindecarile fizice, mentale si emotionale si mentinera unei stari de sanatate depind de acest echilibru. Un alt aspect important este faptul ca existenta blocajelor cimpurilor si curgerii energetice poate deteriora intregul sistem de sanatate.

Consultatia unui terapeut este deosebit de ampla, o consultatie uzuala dureaza aproximativ o ora. Un practician al terapiei polaritatii se va informa detaliat asupra tuturor problemelor pacientului, stabilind profilul psihologic al acestuia, starea lui de stres ,etc. La prima vizita terapeutul va incepe sa rezolve problemele corpului. In linii mari terapia consta intr-o presiune bipolara exercitata de degetele miini asupra corpului pacientului. Terapeutul se va folosi de diverse tipuri de presiune cu ajutor miinilor pentru a lucra cu ajutorul cimpurilor energetice.

Se foloseste o usoara atingere pentru a restabili echilibrul energetic in cimpurile neutre. O presiune medie va fi utilizata pentru a corecta curgerea energiei in cimpurile positive. O presiune intensa se va folosi pentru a indeparta blocajele in cimpurile negative. Importanta este compatibilitatea pacient – terapeut.

Aceste terapii pot produce o serie larga de raspunsuri in corpul pacientului; de la lacrimi sau hohote de ris pina la profunda relaxare. Terapeutul va invata pacientii diverse exercitii fizice pe care le pot folosi pentru reducerea blocajelor energetice. Dieta poate, de asemenea, functiona ca o parte importanta a terapiei.  Cu alte cuvinte, este in esenta, o metoda de autovindecare cu ajutorul careia corpul este stimulat sa creeze propriile lui cai de vindecare.

 

Mai mult terapia prin polaritate