TERAPIA CU FOSFENE

TERAPIA CU FOSFENE

Ce sunt Fosfenele si Fosfenismul ?

Fosfenismul este o metodă simplă, dar puternică, care poate transforma ceea ce tu dorești să schimbi, astfel încât să trăiești viața pe care ți-o dorești!

 

O fosfena este un element subtil creat de lumina naturala care, atunci cand este amestecat cu un gand, cu o emotie sau cu un proces creativ, se purifica, se curata automat, prinde foarte multa putere si se amplifica într-un mod extraordinar.

 

Fosfenismul este o metoda de lucru individuala exceptionala cu ajutorul carei veti readuce echilibrul emotional in viata voastra de zi cu zi si foarte bune rezultate in cazurile de anxietate, depresie si insomnie.

 

De asemenea, fosfenele sunt un real ajutor pentru:

  • copiii nostri, ajutandu-i sa invete mai usor, le mareste capacitatea de concentrare, inteligenta, sporeste foarte mult puterea de memorare, astfel ca, in final, le vor creste performantele
  •  noi, adultii, vom fi mai putin stresati si ne vom spori creativitatea.
  • stimularea glandei pineale, cea care este responsabila pentru a avea o mai buna vitalitate, bucurie si bunastare in viata noastra de zi cu zi.
  • putem accesa cu usurinta chakra Ajna, ochiul nostru interior care, atunci cand se trezeste, ne ajuta sa fim mai intuitivi si mai sensibili fata de vocea noastra interioara.
  • aplicata inainte de meditatie, aduce beneficii atat la nivel neuronal, cat si energetic  terapeutului si clientului.
  • transformăm energia luminii în echilibru emoţional, îmbunătăţire cognitivă şi expansiune subtilă.
  • se utilizează cu mult succes împotriva insomniei, împotriva stresului, depresiilor, sezoniere sau nesezoniere, şi în cazul anxietăţii.

 

Dr. Lefebure Methods este o metoda care se poate aplica foarte usor in orice domeniu profesional daca este inteleasa si aplicata in mod corect.

Fosfenismul este 100% compatibil cu toate terapiile, atat naturiste cat si conventionale, aplicarea fosfenelor inainte de orice activitate creste rezultatele asteptate.

Dr. Lefebure Methods® este o metoda puternica de crestere personala cu peste 60 de ani de cercetare constanta si de difuzare internationala.

 

Ce este Fosfenismul?

Dezvoltat de doctorul Francis Lefebure în 1959, Dr. Lefebure Methods® este un ansamblu de tehnici care au ca scop principal stimularea capacităţilor cerebrale plecând de la o metodă de lucru individuală bazată pe reacţiile fiziologice provocate de fosfene, care se obţin prin observarea fixă a unei surse de lumină adecvate.

Ce sunt fosfenele?

Fosfenele sunt senzaţiile luminoase subiective sau imaginile care persistă pe retină.

Sunt pete de diferite culori care se pot observa cu ochii închişi sau deschişi.

Se obţin fosfene fixând privirea în jur de 30 secunde pe lampa fosfenică, situată la un metru şi jumătate distanţă.

Aceste scurte observări nu ne obosesc ochii, ci dimpotrivă, fosfenele constituie o excelentă metodă de gimnastică oculară.

Fosfenele acţionează direct asupra glandei pineale.

Glanda pineală este responsabilă cu menţinea în echilibru a ciclurilor noastre circadiene şi secretă atât melatonina cât şi serotonina, numită şi hormonul fericirii.

Glanda pineală este şi un convertor neuroendocrin strâns legat de căile neuronale legate de vedere.

De aceea fibrele optice provenind din straturile optice, converg spre baza glandei pineale pentru ca de acolo să iradieze spre creier.

De fapt la vertebratele inferioare arată ca un ochi întrucât chiar are în partea sa exterioară un cristalin şi în cea interioară un corp vitros, foarte asemănător cu o retină, cu celule fotosensibile.

Putem conveni, aşadar, că de fapt în fundul creierului avem un fost ochi care încă este conectat cu vederea dar care nu vede, cel puţin ca ochiul la care se conectează, dar este strâns legat de lumină.

Fosfenele activează cel de-al treilea ochi al nostru, este lumina care atinge „locul sufletului” cum denumea Descartes glanda pineală.

Printr-o corectă aplicare a metodei îl vom putea vedea, înţelege şi exterioriza, în mod coerent, dezvoltându-ne mintea, armonizându-ne emoţiile şi deşteptându-ne conştiinţa.

Prima acţiune a fosfenelor se face remarcată imediat asupra sistemului nervos, cu o relaxare profundă şi o senzaţie de linişte şi de pace care se simt după ce am făcut câteva observări fixe.

Simplicitatea acestei metode permite o multitudine de aplicaţii şi rezultate imediate în viaţa cotidiană.

Aplicaţiile Dr. Lefebure Methods®

La nivel pedagogic este foarte indicat pentru copii şi elevi de orice vârstă, pentru învăţare, pentru îmbunătăţirea studiului, pentru lectură şi pentru memorizarea în mod corect a textelor; s-au observat rezultate foarte bune la persoane care suferă de dislexia şi disortografie şi este foarte eficace pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare.

Fosfena exercită, în plus, o acţiune pozitivă asupra înţelegerii şi creşte considerabil creativitatea.

La nivel terapeutic metoda este pe deplin compatibilă cu orice terapie alternativă sau cu medicina convenţională.

Cresc notabil toate rezultatele aşteptate în aplicarea terapeutică şi, în plus, beneficiază atât persoana care oferă cât şi cea care primeşte terapia, întrucât le situează pe amândouă pe aceeaşi frecvenţă, pe aceeaşi undă.

Mai mult, începând să lucrăm cu fosfenele observăm mai multă bucurie şi o senzaţie de calm şi de bunăstare. La nivel iniţiatic metoda este realmente o poartă minunată care se deschide spre interior pentru a accede într-un mod foarte simplu, dar foarte puternic, la toate informaţiile care curg canalizate de fosfenă.

Fosfenele, acţionând direct asupra glandei pineale, amplifică foarte mult intuiţia.

Pentru ce este indicata Metoda Dr. Lefebure Methods ?

 Orice persoană poate beneficia de această minunată şi excelentă metodă de lucru personală, de la copii şi adolescenţi până la persoane în vârstă, domeniul aplicaţiilor este larg şi corecta sa utilizare produce o expansiune a energiei şi o creştere a tonusului vital.

 Există contraindicaţii in utilizarea fosfenelor?

Fosfenele produc, aşadar, dezvoltarea memoriei, a inteligenţei, a atenţiei, a intuiţiei, precum şi o mai mare rezistenţă nervoasă şi fizică care permit înfruntarea mai uşoară a provocărilor zilnice.

Terapia Dr. Lefebure Methods este un puternic sistem de creştere personală cu peste 60 ani de propagare şi cercetare constantă privind acţiunea luminii naturale şi a fotonilor asupra neuronilor din creierul nostru.