Medicina chineza face minuni! Exercitii eficiente pentru zona cervicala

Este foarte neplăcut atunci când gâtul trosnește și apare o senzație neplăcută la întoarcerea capului. Din păcate, aceste simptome sunt cunoscute practic fiecărei persoane, întrucât omul modern are un regim de viață sedentar. Dacă stăm prea mult în fața computerului, problemele de coloană vertebrală sunt de cele mai multe ori garantate. Comprimarea vertebrelor în zona gâtului poate provoca dureri de cap, disfuncții ale circulației sangvine cerebrale și pierderi de cunoștință imprevizibile. Pentru a evita aceste afecțiuni se recomandă efectuarea unor exerciții speciale pentru vertebrele cervicale conform metodei chineze. Trebuie să le efectuați lent, să vă mișcați încet și atent.
Exerciții pentru zona cervicală a coloanei vertebrale:

1. Așezați-vă pe scaun cu spatele drept. Inspirați adânc și apăsați cu palmele fruntea încordând în același timp mușchii gâtului și nepermițând capului să se lase pe spate. Mențineți respirația și rămâneți în această stare încordată 5-7 secunde. La expirare luați mâinile de pe frunte și relaxați-vă complet 10 secunde. Lăsați capul în piept. Repetați exercițiul 3-5 ori.

2. Inspirați, țineți mâinile în lacăt și apăsați-le pe ceafă. Încordați gâtul și nu lăsați capul în  jos. Mențineți respirația și rămâneți în această poziție aproximativ 5-7 secunde. La expirare lăsați mâinile în jos și relaxați-vă 10 secunde. Repetați exercițiul 3-5 ori.
3. Inspirați adânc și apăsați cu mâna stângă pe tâmplă și străduiți-vă să nu cedați presiunii 5-7 secunde. Expirați și relaxați-vă complet, relaxați-vă 10 secunde. Faceți aceleași acțiuni cu mâna stângă. Repetați exercițiul de 3-5 ori cu fiecare mână.
4. Aplecați capul în față și în spate de 3-5 ori. La inspirare lăsați capul pe spate, evitând rezistența cu palmele ce țin gâtul din spate, iar ochii ridicații la maxim în sus. Mențineți respirația și mențineți încordarea mușchilor gâtului pentru 5-7 secunde. La expirare reveniți la poziția inițială. Relaxați-vă 10 secunde.
5. Aplecați-vă în față și apăsați cu palmele pe gât, cedând încet presiunii. La inspirare lăsați capul în piept. Lipiți barba de gât și lăsați privirea în jos. Mențineți această poziție timp de 5-7 secunde. Expirați și relaxați-vă.
6. La inspirare întoarceți lent capul în stânga, încordând mușchii gâtului. Încercați să priviți cât mai departe în direcția mișcării. Mențineți respirația 5-7 secunde. La expirare întoarceți capul în poziția inițială, relaxându-vă 10 secunde. Efectuați exercițiul de 3-5 ori în fiecare parte.
7. Lăsați capul în piept și relaxați mușchii gâtului. Încercați să ajungeți cu bărbia umărul, neteziți-l cu bărbia, mărind treptat amplitudinea mișcării. Repetați exercițiul de 10 ori.
8. Dați capul pe spate, relaxați mușchii feței și ai gâtului. Încercați să frecați cu ceafa partea de jos a gâtului. Repetați de 20 de ori.
9. Relaxați umerii și lăsați-i în jos. Faceți o mică inspirație și încercați la maxim să vă întindeți în sus, încercând să întindeți la maxim vertebrele cervicale. În același timp întoarceți capul în stâng și în dreapta de o amplitudine medie. Reveniți la poziția inițială și relaxați-vă. Repetați de 5 ori.
Pentru a avea un efect mai puternic, priviți în aceeași direcție a mișcării capului. Aceste exerciții simple pot fi efectuate oriunde.
De asemenea, trebuie să respectați un regim alimentar echilibrat, fără excese de sare, zahăr și grăsimi. Consumați cât mai multe lichide și produse lactate.
Țineți minte că de sănătatea vertebrelor cervicale depinde de activitatea creierului!
(Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.)


Sursa: Perfect Ask