10 motive pentru a consuma apa cu turmeric in fiecare dimineata

Turmericul este nu numai un condiment apetisant, ci si o adevarata sursa de sanatate. O cana de apa calda cu turmeric pe zi poate face adevarate minuni pentru organism, deoarece mirodenia detine remarcabile efecte anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-imbatranire.
Toate aceste proprietati minunate se datoreaza in primul rand ingredientului activ, curcumina. Efectele sale benefice pentru sanatate sunt atestate de peste 7000 de studii si articole stiintifice.
Iata care sunt cele 10 motive pentru care este bine sa bei o cana de apa calda cu turmeric, in fiecare dimineata:

1.Turmericul reduce inflamatiile
Multe studii din ultimii ani au dovedit ca ingredientul activ, curcumina, detine proprietati anti-inflamatoare puternice care pot reduce sau chiar combate inflamatiile cronice responsabile pentru aparitia multor boli. In unele cazuri, curcumina actioneaza chiar mai eficient decat medicamentele anti-inflamatorii farmaceutice.
2.Protejeaza celulele nervoase
Cercetatorii au constatat ca nivelurile scazute ale unui hormon de crestere, anume factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF), favorizeaza aparitia dementei si a bolii Alzheimer. Curcumina, in schimb, s-a dovedit foarte eficienta in echilibrarea acestui hormon, fiind indicata pentru prevenirea si chiar vindecarea anumitor afectiuni nervoase si cerebrale degenerative provocate de imbatranire.
3.Detine proprietati anticancerigene
Antioxidantii previn deteriorarea celulelor, iar curcumina isi face treaba cu brio in acest sens.
4.Imbunatateste digestia
Potrivit cercetarilor in domeniu, consumul zilnic de turmeric imbunatateste si sustine digestia alimentelor.
5.Protejeaza inima
Curcumina poate preveni supracoagularea (ingrosarea) sangelui si elimina placile sedimentare de pe peretii arterelor. O editie din 2011 a Jurnalului de Biologie si Farmacie a publicat rezultatul unui studiu care atesta aceste efecte ale curcuminei. Studiul, desfasurat de o echipa de cercetatori japonezi de la Universitatea de Farmacie si Stiinte Aplicate Niigata, a descoperit ca suplimentarea cu curcumina a hranei cobailor masculi a imbunatatit semnificativ sanatatea cardiaca a acestora in decurs de numai trei saptamani.
6.Reduce simptomele de artrita
In 2012, un studiu RA a constatat ca curcumina actioneaza precum un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) si ca, in tratamentul durerii si al edemelor, are un efect mai puternic chiar decat diclofenacul.
7.Intarzie procesul de imbatranire si sustine longevitatea
Curcumina reduce inflamatiile si anuleaza efectele nocive ale radicalilor liberi, care se crede ca joaca un rol important in accelerarea procesului de imbatranire.
8.Lupta impotriva diabetului de tipul 2
Un studiu efectuat in 2009 de cercetatorii de la Universitatea din Auburn si publicat in Revista de Biochimie si Biofizica Medicala, a confirmat ca turmericul ajuta la reglarea problemelor de diabet zaharat.
9.Protejeaza ficatul
S-a constatat inclusiv ca turmericul protejeaza ficatul de toxine si ca poate regenera celulele hepatice bolnave. Curcumina imbunatateste inclusiv functionarea vezicii biliare.
10. Ajuta la alcalinizarea organismului
Turmericul are un efect puternic alcalinizant, o proprietate foarte importanta in prevenirea si stoparea evolutiei cancerului, avand in vedere ca celulele canceroase se inmultesc mai ales in mediile acide.
Cum se prepara apa de turmeric:
Adauga la o cana cu apa calda o lingurita de praf de turmeric si un deget de piper negru, apoi amesteca bine. Pentru a beneficia din plin de proprietatile benefice ale curcuminei, se recomanda sa o bei mereu dizolvata in apa calda.

Sursa: Secretele.com